Aktuelt

Søk etter artikkel
10.04.2019

Nøkkelen til ny kunnskap

For den kanadiske masterstudenten Patricia Obee var det ingen tvil: Hun skulle til Skandinavia. På grunn av Norges ledende forskningsfelt innenfor barneatferd, havnet hun her. Veien hit, derimot, var usikker. Hvor skulle hun begynne?

Les artikkelen
10.04.2019

Siste nytt frå PKU

Her er dei som jobbar med programmet, siste nytt om Nasjonal forskerskole i kunstnerisk utviklingsarbeid og arrangementa fremover.

Les artikkelen
09.04.2019

Midler fra Diku førte til millionstøtte fra Erasmus+

Har du ambisjoner om å nå opp i konkurransen om midler til utdanningssamarbeid innen Erasmus+, men trenger friske midler for å jobbe med søknaden?

100 000 kroner i prosjektetableringsstøtte førte til 9 millioner kroner fra Erasmus+ for instituttleder Monica Aakre.

Les artikkelen
21.03.2019

20 millioner til kunstnerisk utviklingsarbeid

Program for kunstnerisk utviklingsarbeid tildelte i styremøte 19. mars 2019 midler til fem prosjekter innen kunstnerisk utviklingsarbeid, til en samlet sum på 20,1 millioner kroner.

Les artikkelen
20.03.2019

Diku lyser ut 300 millioner til kvalitetsutvikling

Søk midler til kvalitetsutvikling i høyere utdanning: Prosjekter som retter seg mot utdanningssamarbeid med høyere utdanningsinstitusjoner i land utenfor EU, SFU-ordningen (Sentre for fremragende utdanning) og til digitalisering for kvalitetsutvikling.

Les artikkelen
13.03.2019

Handlingsplan for digitalisering i høyere utdanning på høring

Kunnskapsdepartementets Digitaliseringsstrategi for universitets- og høyskolesektoren 2017-2021 får sin egen handlingsplan.

Les artikkelen
13.03.2019

Stefana studerer norsk litteratur i Romania

Diku forvalter flere ordninger og programmer som gir mulighet for utdanningssamarbeid på tvers av landegrenser. Vi har tatt en prat med Stefana fra Romania som har dratt nytte av dette og fått muligheten til å studere norsk både i Romania og i Norge. Nå befinner hun seg i Bergen på EØS-stipend. I tillegg så er hjemmeuniversitetet hennes omfattet av Utenlandslektoratordningen og har en norsk lektor som underviser i norsk språk og litteratur.

Les artikkelen
27.02.2019

Utenlandslekor: -Stor faglig frihet!

Diku lyser nå ut ledige utenlandslektorat: Ulla Stang Dahl er utenlandslektor i Arkhangelsk i Russland. Her underviser hun studenter i norsk og opplever stor faglig frihet.

Les artikkelen
26.02.2019

– Lærlingene som kommer er motiverte!

Ny Diku-rapport: Å tilføre bedriften verdifull og annerledes kompetanse er blant de viktigste grunnene til at norske bedrifter tar inn utenlandske lærlinger og studenter på praksisopphold.

Les artikkelen
26.02.2019

Muligheter med virtuell mobilitet

Hva er virtuell mobilitet, hvorfor er det viktig og hva kan det bety for deg?

Les artikkelen
14.02.2019

Søk om å bli Senter for fremragende utdanning

Frem til 29. april kan norske universiteter og høyskoler søke om å bli en del av prestisjeordningen Sentre for fremragende utdanning. Nye sentre kan tildeles mellom 4 og 8 millioner kroner årlig i fem år.

Les artikkelen
12.02.2019

-Her bør lærerutdanningene kaste seg rundt og søke!

Statsråden håper Diku mottar mange gode søknader til utdanningsprogrammet NOTED som støtter samarbeid og studentutveksling mellom grunnskolelærerutdanningene i Norge og utlandet.

Les artikkelen
12.02.2019

Internasjonal mulighet for lærerstudenter

– NOTED gir oss muligheter for langsiktig arbeid med internasjonalisering på grunnskolelærerutdanningen. Nå skal vi etablere et strømlinjeformet system for studentutveksling med vår partner i Sør-Afrika.

Les artikkelen
05.02.2019

Dine elever kan lære politikk i praksis

Norske videregående skoler kan nå søke om å delta på Europeisk ungdomsparlament sin nasjonalsesjon i Oslo 11.–13. september.

Les artikkelen
01.02.2019

Nytt fagtidsskrift om kunst

VIS, Nordic Journal for Artistic Research er et digitalt tidsskrift om kunstnerisk utviklingsarbeid i Norden.

Les artikkelen
15.01.2019

Nordmann midt oppi Brexit-forhandlingene

Norske Georg Riekeles står midt oppi Brexit-forhandlingene. Han fyker Europa på kryss og tvers som betrodd rådgiver for Michel Barnier, EUs sjefsforhandler om Brexit. Alt sammen startet med studier i London og Paris.

Les artikkelen
14.01.2019

Elever lærer om inkludering gjennom internasjonale prosjekter

Jobber du i skolen? Gjør som lærer Torhild Fjærbu Aasbø og søk midler hos Diku til internasjonale prosjekter.

Les artikkelen
Vis mer