53 millioner i ekstratildeling til strategiske partnerskap i Erasmus+
Diku har tildelt drøye 53 millioner kroner til prosjekter som blant annet skal bidra til å møte utfordringer i kjølvannet av koronapandemien.
Fagdirektør for europeisk utdanningssamarbeid i Diku, Vidar Pedersen, synes det er gledelig å se at så mange ulike aktører har snudd seg rundt og søkt på de tilgjengelige midlene. - Dette viser at interessen for å samarbeide internasjonalt fortsatt er stor i norsk utdanningssektor, sier han.
Høsten 2020 lyste Europakommisjonen ut ekstra midler innen tiltaket strategiske partnerskap i Erasmus+. Ekstrautlysningen var knyttet til digitalisering av utdanning eller samarbeid mellom kultur- og utdanningssektoren, og var rettet mot prosjekter som skal bidra til å møte utfordringer i kjølvannet av koronapandemien.
– Pandemien har vist et stort behov for å tilby utdanning via digitale flater, og målet for utlysningen var blant annet å styrke utdanningsinstitusjonenes muligheter til å tilby inkluderende utdanning av høy kvalitet via digitale flater, sier fagdirektør for europeisk utdanningssamarbeid i Diku, Vidar Pedersen.
I tillegg har kultursektoren blitt ekstra hardt rammet av pandemien, og derfor var også samarbeid med kultursektoren en prioritering for denne utlysningen.
30 millioner omfordelt
I tillegg til midlene fra ekstrautlysningen, besluttet Diku å omfordele drøye 30 millioner kroner fra mobilitetsprosjekter i Erasmus+ som ikke har latt seg gjennomføre som planlagt på grunn av pandemien.
– Vi har omfordelt disse midlene til strategiske partnerskap som enten sto på venteliste fra vårens utlysning, eller som endte på venteliste etter ekstrautlysningen, forklarer Pedersen.
Dermed lå det drøye 53 millioner kroner i potten til prosjekter innen barnehage, skole, høyere utdanning, fag- og yrkesopplæring og voksnes læring.
25 prosjekter tildelt midler
Til sammen mottok Diku 29 søknader til ekstrautlysningen.
– Med tanke på den korte søknadsfristen er det gledelig å se at så mange ulike aktører har snudd seg rundt og søkt på de tilgjengelige midlene. Dette viser at interessen for å samarbeide internasjonalt fortsatt er stor i norsk utdanningssektor, sier Pedersen.
11 av de 29 søknadene fikk innvilget støtte til sine prosjekter fra EU-potten. I tillegg fikk 14 prosjekter fra de to ventelistene tildelt midler.