Aktuelt
Aktuelt
09.08.2019

Kartlegger utvekslingselevers erfaringer

Hvordan opplever utvekslingselever på videregående skole sitt utenlandsopphold? Og hvilken betydning kan oppholdet ha for senere studier og arbeidsliv? Det får du svar på når Diku gjester Arendalsuka 15. august.

Denne våren har Diku gjennomført en spørreundersøkelse blant elever som er eller har vært på utveksling i Vg2. Hensikten er å få økt kunnskap om hvordan elevene opplever utenlandsoppholdet, både faglig og sosialt.

– Kunnskapen bruker vi i vårt arbeid med å følge opp organisasjonene og skoleeierne som tilbyr utvekslingsopphold, forteller seniorrådgiver Stig Pedersen i Diku, som har koordinert arbeidet med undersøkelsen.

I tillegg til elever som har vært på utveksling det siste året, har Diku spurt et utvalg tidligere utvekslingselever om hvilket utbytte de hadde av oppholdet og hvilken betydning det har hatt for dem i studier og arbeidsliv etter at de kom hjem.

Legges frem på Arendalsuka

Diku vil presentere funn fra undersøkelsen på et seminar under Arendalsuka, torsdag 15. august. Seminaret finner sted på Fullriggeren Sørlandet og er åpent for alle. Det vil i tillegg bli strømmet direkte her på diku.no.

Undersøkelsen vil også bli kommentert av representanter fra Lånekassen, Elevorganisasjonen, AFS Norge og ANSA.

Selve rapporten fra spørreundersøkelsen vil bli ferdigstilt og publisert i løpet av høsten.

Her finner du mer informasjon om spørreundersøkelsen

Høy svarprosent ga penger til Redd Barna

Undersøkelsen gikk ut til omlag 1 500 elever som var på utenlandsopphold i skoleåret 2018/2019. Mer enn 70 prosent av dem svarte på undersøkelsen. I tillegg gikk den ut til 3 600 personer som har vært på utveksling tidligere år, og godt over halvparten av dem svarte.

– Utover å gi god kvalitet på den statistiske undersøkelsen, har den høye svarprosenten en annen hyggelig effekt, forteller Stig Pedersen. 

I stedet for å lokke med svarpremier, bestemte Diku at hvert svar på undersøkelsen ville gi 10 kroner til Redd Barna.

– Til sammen utgjorde dette 29 150 kroner, som nå er donert til Redd Barnas arbeid med utdanning for alle. Vi er veldig glade for å kunne bidra til dette viktige arbeidet, sier han.

Foto: Redd Barna

På bildet ser vi Titin (9) på skolen sin i Donggala-regionen på øyen Sulawesi i Indonesia, som ble rammet av jordskjelv 28. september 2018. Denne skolen er støttet av Redd Barna.

Huset til Titins familie ble skadet i jordskjelvet, som forårsaket tsunami, jordras og store ødeleggelser. 2 256 mennesker døde som følge av det kraftige jordskjelvet, 4 400 fikk alvorlige skader, og 68 000 hus ble skadet eller ødelagt.

Her kan du lese mer om Redd Barnas utdanningsarbeid