Aktuelt
Aktuelt
07.08.2019

Maritim rett, nye nettverk og klatring på UiBs sommerskole

Etter en introduksjonsdag i klatreparken kunne jussprofessor Bjørnar Borvik ønske 34 kinesiske, to amerikanske og åtte norske studenter velkommen til sommerskole ved Universitetet i Bergen. 

Maritime Bergen Law Summer School 2019

- Yesterday you were climbing the trees in the climbing park, the next weeks you will be climbing the law.

Lagånden skal bygges: Demonstrasjon av sikkerhetsutstyr i klatreparken Høyt og Lavt for alle jusstudentene  i forkant av sommerskolen. (Foto: Maria Holme Lidal/UiB)

 

Sommerskolen er et samarbeid mellom NHH Centre for shipping and logistics, Maritime Bergen, Norsk senter for kinesisk rett, Det juridiske fakultet og Universitetet i Bergen.
I to uker skal studentene fordype seg i maritim rett.  

Gruppebilde ca 50 personer oppstilt i en steintrapp innendørs

Maritime Bergen Law Summer School 2019: Jusstudenter, øvrige gjester og ansatte ved Det juridiske fakultet ved UiB. Første rekke fra venstre: Dekan Karl Harald Søvig, rektor Dag Rune Olsen, Kinas ambassadør til Norge Yi Xianliang, daglig leder Maritime Bergen Siv Remøy-Vangen, professor Bjørnar Borvik og fakultetsdirektør Øystein Lunde Iversen (foto: Diku)

Under åpningen på Det juridiske fakultet på Dragefjellet i Bergen stod en rykende fersk ambassadør til Norge, Yi Xianliang, som kunne fortelle studentene at han hadde vært i jobben i en måned og fire dager, rektor ved Universitetet i Bergen Dag Rune Olsen, daglig leder i Maritime Bergen Siv Remøy-Vangen, professor Karl Harald Søvig og professor Bjørnar Borvik.

 

Studenter i forelesningssal filmer og tar bilder av band som spiller.

Chinatown Bluesband med HP Gundersen i spissen fremførte soundtracket til en av Kinas mest populære serie, til stor overraskelse for den kinesiske delen av publikum. (Foto: Diku/Marianne Lid Iversen)

Internasjonalt samarbeid

De neste dagene skal studentene få undervisning i ulike tema innen maritim rett ved Det juridiske fakultetet samt besøke flere selskaper innen det maritime næringslivet som Norwegian Hull Club, Gard, DNV GL, Oddfjell og Sands – samt Bergen Havn, Bergen kommune og Sjøfartsmuseet.

–  Vi skal ha to uker med akademisk samarbeid som er bygget på nysgjerrighet, åpenhet og utveksling av kunnskap – under trygge rammer, sa Borvik fra talerstolen. Han understreket også at når han dro til Kina for å undervise var han ikke der for å lære Kina en lekse, men for å undervise i sitt fagfelt som er menneskerettigheter.

Alle talerne la vekt på at sommerskolen også er en anledning for nye vennskap mellom kinesiske, amerikanske og norske studenter, nettverk som vil bli viktige i årene som kommer med tanke på de store globale utfordringene knyttet til klima og hav.

Maritime Bergen Law Summer School 2019 er blant annet finansiert av midler fra Diku.

 

Mottakelse i  Schøtstuene ved Hanseatisk museum i Bergen, ordfører Marte Mjøs Persen ønsker velkommen. (Foto: Maria Holme Lidal/UiB)