Aktuelt
Aktuelt
08.11.2019

Millionpris til Fagskolen Oslo Akershus

Fagskolen Oslo Akershus vant prisen for sitt arbeid med utvikling av læringsmetodikk i prosjektet "Digital samhandling". – En verdig vinner, sier Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

 

Prisvinnere: Fagskolen Oslo Akershus vinner Utdanningskvalitetsprisen for høyere yrkesfaglig utdanning 2019 med tiltaket Digital samhandling.

Fra venstre: Ingeborg Laukvik, leder Nasjonalt fagskoleråd, Arvid Ellingsen, styreleder, Kirsti Andresen, rektor, Gro Tjore, assisterende direktør Diku, Tom Erlend Skaug, statssekretær  og Harald Selvær, lektor. (Foto: Lasse Kristensen)

– Vi er veldig stolte over å få denne prisen. Prisen anerkjenner studentenes kompetanse og gir økt status for høyere yrkesfaglig utdanning, sier Kirsti Andresen, rektor ved Fagskolen Oslo Akershus. 

Etterspurt kunnskap

Prosjektet ble opprettet for å lære studentene om Integrated Concurrent Engineering (ICE), som er en viktig og moderne metode som blant annet brukes i byggeprosesser. 

– Fagskolen Oslo Akershus er en verdig vinner til årets pris med tiltaket "Digital samhandling", sier Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.  

– Fagskolens digitale samhandlingsrom bidrar til at fagskolekandidatene får bedre og mer yrkespraktisk kompetanse i å planlegge og gjennomføre komplekse byggeprosjekter. Dette er kunnskap som jeg er sikker på vil være spesielt etterspurt i bygg- og anleggsbransjen. Jeg håper arbeidet til Fagskolen Oslo Akershus vil inspirere andre fagskoler til å gjøre fagskoleutdanningen enda bedre. Gratulerer!

Relevant for arbeidslivet

I juryens begrunnelse står det blant annet at prisen tildeles et nyskapende og velbegrunnet tiltak som har som mål å styrke utdanningskvaliteten ved fagskolen, og som imøtegår behov i arbeidslivet. 

Digital samhandling har vært knyttet til et masterstudium i yrkespedagogikk på OsloMET, designet som aksjonsforskning. Alle faser er gjennomført i samarbeid med studenter, ansatte og arbeidsliv.  Les mer om prisvinnerne Fagskolen Oslo Akershus

Prisen, som er på 1 million kroner, ble delt ut på Fagskolekonferansen av statssekretær i Kunnskapsdepartementet Tom Erlend Skaug i Lillestrøm. Konferansen arrangeres av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning, Diku og Nasjonalt fagskoleråd.  

Se også Dikus rapport: Tilstandsrapport for høyere yrkesfaglig utdanning - Fagskolesektoren i vekst

Kort om Utdanningskvalitetsprisen for høyere yrkesfaglig utdanning

Formålet er å belønne fremragende arbeid med utdanningskvalitet i norsk fagskoleutdanning. Prisen skal stimulere institusjonene og fagmiljøene til systematisk arbeid med å videreutvikle kvaliteten på utdanningene sine. 
Mer om prisen, nominasjon og kriterier