Aktuelt
Aktuelt
05.05.2020

Ny digital vedleggsløsning

I år blir Tilstandsrapporten for høyere utdanning kun utgitt digitalt. En ny vedleggsløsning skal gjøre det lettere å finne frem til relevante figurer og tabeller.

– Det er flere grunner til at vi velger en slik løsning i år, forklarer seniorrådgiver i Diku, Stig Helge Pedersen.

– Det åpenbare er at det er mer miljøvennlig å ikke trykke rapporten som med vedlegg blir en tykk bunke med papir. Men vi håper også at denne måten å presentere tabellene og figurene på, gjør det enklere å navigere i og finne frem til dataene man er ute etter, sier han.

Fordyp deg i tabellene og figurene i den nye vedleggsløsningen her

Foreløpig er det kun vedlegget som blir presentert i ny drakt. Selve tilstandsrapporten blir som før lagt ut på diku.no/rapporter som en pdf-fil.

– Vi jobber med å få på plass en ny digital løsning for presentasjon av rapporter på diku.no, og forhåpentligvis kan vi snart presentere rapportene våre i ny, digital drakt, sier Pedersen. 

Slik gjør du det: 

Alle referanser til vedleggstabeller i rapporten er lenket direkte til den aktuelle tabellen i den digitale løsningen. Dette fungerer best om rapporten lastes ned og leses i egen dokumentleser (Adobe). Ved bruk av nettleser vil tabellene åpnes i samme vindu og ta deg bort fra siden du er på i rapporten. Vedleggsløsning fungerer best i Chrome. 

Det er også mulig å gå direkte til tabellene i en nettleser ved å skrive tabellnummer på slutten av nettadressen, for eksempel /tabell/V2.1. Nettsiden med vedlegg kan også brukes uavhengig av rapporten og inneholder tabeller som ikke er omtalt.