Aktuelt
Aktuelt
09.09.2020

Utdanningskvalitetsprisen har betydd mye

– Det har betydd enormt mye for oss å vinne Utdanningskvalitetsprisen for høyere yrkesfaglig utdanning, sier rektor Kirsti Andresen. Fagskolen Oslo vant prisen i 2019 for sitt arbeid med utvikling av læringsmetodikk.

 

Prisvinnere: Fagskolen Oslo Akershus vinner Utdanningskvalitetsprisen for høyere yrkesfaglig utdanning 2019 med tiltaket Digital samhandling.

Fra venstre: Ingeborg Laukvik, leder Nasjonalt fagskoleråd, Arvid Ellingsen, styreleder, Kirsti Andresen, rektor, Gro Tjore, assisterende direktør Diku, Tom Erlend Skaug, statssekretær  og Harald Selvær, lektor. (Foto: Lasse Kristensen)

Stor betydning

– Det har  betydd enormt mye for skolen å vinne Utdanningskvalitetsprisen for høyere yrkesfaglig utdanning, forteller rektor Kirsti Andresen.

– Prisen ga oss mulighet til å oppskalere arbeidet med digitalisering og samhandling. Vi har gjennom en prosjektgruppe på tvers av avdelingene ved skolen finansiert splitter nye læringsarealer. Lokalene er innredet på en pedagogisk måte som tilrettelegger for aktiv læring. Prisen har dermed gjort digital samhandling og aktiv læring til en strategisk del av skolens kvalitetsarbeid for å øke og sikre studentenes læringsutbytte på tvers av skolens avdelinger, sier hun.

– Vi er veldig stolte over prisen, den anerkjenner studentenes kompetanse og gir økt status for høyere yrkesfaglig utdanning, forteller rektoren.

Søknadsfrist for Utdanningskvalitetsprisen for høyere yrkesfaglig utdanning 18. sept. 2020

Etterspurt kunnskap

Prosjektet ble opprettet for å lære studentene om Integrated Concurrent Engineering (ICE), som er en viktig og moderne metode som blant annet brukes i byggeprosesser. 

– Fagskolen Oslo Akershus (som skolen het i 2019) er en verdig vinner til årets pris med tiltaket "Digital samhandling", sa den gang kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.  

– Fagskolens digitale samhandlingsrom bidrar til at fagskolekandidatene får bedre og mer yrkespraktisk kompetanse i å planlegge og gjennomføre komplekse byggeprosjekter. Dette er kunnskap som jeg er sikker på vil være spesielt etterspurt i bygg- og anleggsbransjen. Jeg håper arbeidet til Fagskolen Oslo Akershus vil inspirere andre fagskoler til å gjøre fagskoleutdanningen enda bedre, sa statsråden i sin gratulasjon til vinnerne.

Relevant for arbeidslivet

I juryens begrunnelse står det blant annet at prisen tildeles et nyskapende og velbegrunnet tiltak som har som mål å styrke utdanningskvaliteten ved fagskolen, og som imøtegår behov i arbeidslivet. 

Digital samhandling har vært knyttet til et masterstudium i yrkespedagogikk på OsloMET, designet som aksjonsforskning. Alle faser er gjennomført i samarbeid med studenter, ansatte og arbeidsliv.  Les mer om prisvinnerne Fagskolen Oslo

Prisen, som er på 1 million kroner, ble delt ut på Fagskolekonferansen 2019 av statssekretær i Kunnskapsdepartementet Tom Erlend Skaug i Lillestrøm. Konferansen arrangeres av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning, Diku og Nasjonalt fagskoleråd.  

Utdanningskvalitetsprisen for høyere yrkesfaglig utdanning

Formålet er å belønne fremragende arbeid med utdanningskvalitet i norsk fagskoleutdanning. Prisen skal stimulere institusjonene og fagmiljøene til systematisk arbeid med å videreutvikle kvaliteten på utdanningene sine. 
Mer om prisen, nominasjon og kriterier