Informasjonsmøte om videregående i Frankrike

Hvordan er det å gå på videregående skole i Frankrike? Hvem kan søke – og er det nødvendig å kunne fransk? Det er noen av spørsmålene du vil få svar på i dette digitale informasjonsmøtet. 

Flere tilbud

Norge har en spesiell avtale med Frankrike som gjør at norske ungdommer kan ta hele videregående på en fransk skole i Rouen, Bayeux eller Lyon. HK-dir vil hovedsakelig fortelle om denne ordningen i møtet. 

Du vil også møte elever som er i gang med programmet, slik at de kan dele sine erfaringer og svare på spørsmål. Søknadsfristen for opptak i 2022 er 10. mars. 

Institut français vil også delta på møtet for å fortelle om muligheten for å ta første året av videregående i Frankrike (VG1) eller treårig kokkelinje. Her er søknadsfristen 1. april. 

Slik deltar du

Du kan følge informasjonsmøtet på Zoom. Det er ingen påmelding. 

Hvem er dette møtet for?

Målgruppene for møtet er elever i 10. klasse eller VG1, skolerådgivere, lærere og veiledere i grunnskolen, samt foreldre til ungdommer som er interessert i å vite mer om ordningen. 

Informasjon om opptak

Informasjonsmøtet vil bli tatt opp og publisert på våre nettsider og sosiale medier i etterkant. Som deltaker vil du ikke komme med på opptaket. Du vil heller ikke kunne se andre deltakere eller deltakerlisten, og du kan sende oss spørsmål anonymt underveis i møtet.

Se utdanningiverden.no for mer informasjon om videregående skole i Frankrike. 

Icon showing a calendar
Påmeldingsfrist:
Ingen påmeldingsfrist
Tid:
Fra: 2. feb. 2022 15:30
Til: 2. feb. 2022 16:30
Spørsmål?
Send en e-post til
frankrike@hkdir.no