Høyere utdanningsinstitusjoner som ønsker å delta i aktivitetene i EUs utdanningsprogram Erasmus+ må ha et gyldig Erasmus Charter for Higher Education (ECHE).
Norske universitet og høyskoler.
For å kunne delta i Erasmus+-programmet må institusjonen først søke om Erasmus Charter for Higher Education (ECHE).
ECHE er et kvalitetsrammeverk for aktivitetene innenfor Erasmus+-programmet. Charteret inneholder en rekke prinsipper som universitetene og høyskolene forplikter seg til å overholde. Charteret inneholder også en rekke spesifikke forpliktelser institusjonene har ovenfor deltagere før, under og etter et mobilitetsopphold.
Charteret bidrar til å kvalitetssikre de aktivitetene som institusjonene deltar i. Det blir lagt vekt på at institusjonen klarer å koble deltakelsen i Erasmus+ med sin egen strategi for internasjonalisering.
I likhet med fjorårets utlysning må institusjonene gjennomgå en forenklet- eller full søknadsprosess. Nytt for i år er at begge prosessene benytter samme søknadsskjema.
Søknadsskjema og søknadsveiledning ligger i Funding & tenders-portalen (europa.eu).
Institusjoner som allerede har ECHE fra programperioden 2014 - 2020, og som har vært aktive i en av de tre siste utlysningene i Erasmus+ 2017 - 2020, vil gjennomgå en forenklet fornyelsesprosess av sitt ECHE. Aktuelle institusjoner har fått informasjon fra Diku direkte om dette.
Nye institusjoner eller inaktive ECHE-institusjoner må gjennomgå en full søknadsprosess.
Informasjon om hvordan du går frem for å endre status i nåværende charter i forbindelse med sammenslåinger eller splitting av institusjoner, navn på institusjonen, LEAR-koordinator og/eller Erasmus+-koordinator, finner du i Erasmus+-håndboken under "endringsprosedyrer".
For beskjed om fusjon/endring sender du skjemaet Institutional profile change of status of the higher education institution først til Diku.
Det stilles ikke rapporteringskrav.
Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett.
Det er verdens største utdanningsprogram, med et budsjett på 28,8 milliarder euro for perioden 2021-2027.
Erasmus+ støtter mobilitet og samarbeidsprosjekter i hele utdanningsløpet: barnehage, grunnskole, videregående opplæring, høyere yrkesfaglig utdanning, høyere utdanning, og voksenopplæring.
Bærekraft, digitalisering og inkludering
Grønn og digital omstilling, inkludering og mangfold er overgripende prioriteringer som skal prege aktivitetene i Erasmus+ 2021-2027.
Det kjennetegnes fortsatt av kvalitet og eksellense, men programmet har også et mål om å nå ut til mindre erfarne søkere. Det skal være enkelt å søke midler gjennom Erasmus+.