Elever fra fire europeiske skoler har utviklet robot-prototyper som er i stand til å plukke plast og annet søppel fra strender. Er disse robotene en del av løsningen på hvordan vi i fremtiden kan løse store miljøutfordringer forårsaket av forsøpling?
Gjennom Nor-Lanka Blue samarbeider Norge og Sri Lanka om å utvikle og styrke den blå økonomien. Diku finansierer dette prosjektet til 2023.
Cecilie Hauglund har lang erfaring som utenlandslektor, først ved Universitetet i Vilnius, Litauen, og de siste årene som lektor ved ELTE-universitetet. Diku har intervjuet henne når hun nå er i siste semester.
De siste årene er det Sandra Jorung som har vært utenlandslektor i norsk språk ved universitetet i Sofia.
Tone Vigrestad har vært utenlandslektor ved Karlsuniversitetet i Praha i perioden 2017-2021. Med mastergrad i norsk som andrespråk fra Universitetet i Oslo hadde hun et ønske om å undervise utenlandske studenter i norsk og samtidig bo i utlandet.
Prosjektet «Developing Teacher Competences for the future» har utviklet et opplæringsprogram som skal styrke barnehagelærerens evne til å samarbeide med foreldre og foresatte til det beste for barna.
Prosjektet ConductIT skal utvikle digitale læringsressurser for musikkdirigenter over hele verden.
Med sikte på å hindre frafall i høyere utdanning fikk «Marginalisation and Co-creared Education(MaCe) sin oppstart i 2017. Prosjektet er et samarbeid mellom studenter og forskere for å lære mer om forskning, unge mennesker og utdanning.
For å vise at europeisk ungdom har mer til felles enn man skulle tro, etablerte fire videregående skoler prosjektet «Faces of Europe». Slik ble kulturelle barrierer brutt ned, språklig kompetanse styrket og vennskap for livet etablert.
Med midler fra Erasmus+ Strategiske partnerskap har Universitet i Stavanger utviklet appen som veileder sykepleierstudenter i praktiske prosedyrer som å sette sprøyter. Målet er å forberede studentene før de skal ut i praksis.
Når undervisningen ble endret etter elevenes egne innspill ble strykprosenten redusert til null.
Connecting Wool tar for seg ull fra nordiske saueraser, for å finne nye og bærekraftige bruksmåter.
Matematiske byvandringer og bruk av mobilapper fornyer matteundervisningen i dette norsk-brasilianske prosjektet.
En nettbasert læringsportal gir studenter fra Norge, Sør-Afrika og Brasil internasjonal erfaring - hjemmefra.
Universitetet i Tromsø har sammen med internasjonale partnere utviklet en åpen nettressurs som gir studenter god informasjon om utfordringer knyttet til helsehjelp i nordområdene.
De sårbare økosystemene i Arktis stiller andre krav til vann- og avløpsløsninger enn i områder med varmere klima. Sammen med internasjonale partnere har NMBU samlet ekspertise og utviklet en åpen opplærings- og informasjonsbase.
Sommeren 2020 har Harald Roalkvam undervist russiske studenter i norsk ved Murmansk Arktiske Statsuniversitet, i fire år.
De siste fire årene (2016-2020) har Marianne Jacobsen arbeidet som utenlandslektor i norsk ved Beijing Foreign Studies University.
Vibeke Groven har arbeidet som utenlandslektor i norsk språk og litteratur ved Vilnius Universitet siden 2015, og forteller her om sin yrkeserfaring fra Baltikum.
Lektor og forfatter Geir Pollen har vært utenlandslektor i norsk ved Statsuniversitetet i Moskva i perioden 2015-2020. Her forteller han om sine erfaringer.