Romania ser til Norge for å sikre kvalitet og relevant innhold i sitt arbeid med lærlinger.
Ansatte fra Småtjern naturbarnehage og den tsjekkiske barnehagen LMS Studanka får mulighet til å jobbe i hverandres barnehager for å lære fra hverandre og utveksle erfaringer. De to barnehagene skal også samarbeide om temaene demokratisk deltakelse, likeverd og inkludering.
Hvor vises ingressen?
Et nordisk samarbeid har utviklet en ny læringsmodell som vil gjøre det enda enklere for optikere å tilby oppdaterte tjenester. Nå videreføres prosjektet.
Medan barnehagar i Noreg lar barna sove utandørs, har barn i Latvia eigne sengeplassar. Mange interessante samtalar har sprunge ut frå læringsutveksling mellom Noreg, Latvia og Island.
Gjennom et prosjekt på tvers av Skandinavia får migranter hjelp til å utvikle ideer- og forretningsvirksomheter. Nylig fikk prosjektet klarsignal til å utvides til fem andre land.
Gjennom Erasmus+ global mobilitet får studenter ved universitetet i Nablus, Palestina, studert drama ved Universitetet i Stavanger - og i 2022 reiser studenter fra UiS til Nablus på feltarbeid.
Norsk–ukrainsk samarbeid om utdanning i offentleg administrasjon.
Gjennom Eurasiaprogrammet jobbar Universitetet i Søraust-Noreg (USN) og Det statlege universitetet for medisin og farmasi i Moldova saman for å styrkje utdanninga i optometri.
Sidan 2014 har Høgskulen i Volda motteke støtte frå Erasmus+ Global Mobilitet til utveksling av studentar og tilsette til og frå tre russiske samarbeidsuniversitet. Totalt har prosjektet gitt stipend til meir enn 25 studentar og 20 tilsette.
Gjennom EØS-midlene har norske NTNU og tsjekkiske Karlsuniversitetet startet prosjektet "Czech – Norwegian Memorabilia: university bilateral cooperation”.
Elever fra fire europeiske skoler har utviklet robot-prototyper som er i stand til å plukke plast og annet søppel fra strender. Er disse robotene en del av løsningen på hvordan vi i fremtiden kan løse store miljøutfordringer forårsaket av forsøpling?
Gjennom Nor-Lanka Blue samarbeider Norge og Sri Lanka om å utvikle og styrke den blå økonomien. Diku finansierer dette prosjektet til 2023.
Cecilie Hauglund har lang erfaring som utenlandslektor, først ved Universitetet i Vilnius, Litauen, og de siste årene som lektor ved ELTE-universitetet. Diku har intervjuet henne når hun nå er i siste semester.
De siste årene er det Sandra Jorung som har vært utenlandslektor i norsk språk ved universitetet i Sofia.
Tone Vigrestad har vært utenlandslektor ved Karlsuniversitetet i Praha i perioden 2017-2021. Med mastergrad i norsk som andrespråk fra Universitetet i Oslo hadde hun et ønske om å undervise utenlandske studenter i norsk og samtidig bo i utlandet.
Prosjektet «Developing Teacher Competences for the future» har utviklet et opplæringsprogram som skal styrke barnehagelærerens evne til å samarbeide med foreldre og foresatte til det beste for barna.
Prosjektet ConductIT skal utvikle digitale læringsressurser for musikkdirigenter over hele verden.
Med sikte på å hindre frafall i høyere utdanning fikk «Marginalisation and Co-creared Education(MaCe) sin oppstart i 2017. Prosjektet er et samarbeid mellom studenter og forskere for å lære mer om forskning, unge mennesker og utdanning.
For å vise at europeisk ungdom har mer til felles enn man skulle tro, etablerte fire videregående skoler prosjektet «Faces of Europe». Slik ble kulturelle barrierer brutt ned, språklig kompetanse styrket og vennskap for livet etablert.