eTwinning er et gratis tilbud til lærere, elever og barnehagebarn i barnehage og grunnopplæringen. eTwinning legger til rette for pedagogisk samarbeid mellom skoler og barnehager i ulike land for å utvikle bruk av IKT i læring.
eTwinning gir deg som er lærer mulighet til å samarbeide med andre lærere i 44 land i og utenfor Europa. Som medlem får du tilgang til en digital plattform med verktøy for å etablere internasjonale kontakter og for gjennomføring av små og store prosjekter. I tillegg kan du søke om å få delta på nettkurs, konferanser og seminarer.
Bla gjennom prosjekter og aktiviteter som allerede er lagt inn av andre eTwinnere fra hele Europa. Deretter kan du tilpasse disse og lage ditt eget opplegg.
eTwinning er en del av European School Education Platform (ESEP). For å bli en del av eTwinning, må du først opprette en profil på ESEP og så registrere deg i eTwinning. Her finner du en guide for hvordan du gjør det!
eTwinning-fellesskapet engasjerer flere hundre tusen lærere som lærer av hverandre, utveksler praksis og ideer og gjør eTwinning til verdens største lærernettverk. eTwinning Live er fellesskapets hjem. Logg inn med din bruker og bli kjent med andre eTwinnere, utveksle idéer, lære i fellesskap og planlegge fremtidige samarbeidsaktiviteter.
Når du har funnet en samarbeidspartner og dere har bestemt dere for et prosjekt sammen, kan du registrere det på portalen. Da får du tilgang til verktøyene i TwinSpace.
Ferdige prosjektpakker veileder deg trinn for trinn i hvordan du lager vellykkede eTwinning-prosjekter. Pakkene kan brukes som sammenligningsgrunnlag for lærere som ønsker å gjennomføre lignende prosjekter, eller som verktøy for inspirasjon og nye idéer.
eTwinning-boken 2020: Klasserom i aksjon
På European School Education Platform finner du en hjelpeside med vanlige spørsmål og svar.
eTwinning: Bli kjent med en barnehage i ditt nærmiljø
eTwinning: Å starte med koding i barnehagen
eTwinning: Bjørnen som er på oppdagelsesferd
eTwinning: Hva finnes under våre føtter?
eTwinning: La oss jakte på former og farger sammen!
eTwinning: La oss lære om farger
eTwinning: Lag en digital bok med former
eTwinning: Digitale verktøy i matematikk
eTwinning: Dyre- og plantelivet i lokale naturområder
eTwinning: Hjem og skole, lokalsamfunnet
eTwinning: Lokale næringer og lokal produksjon
eTwinning: Ma Maison - Huset mitt
eTwinning: Mitt hjemsted i nasjonalt og internasjonalt perspektiv
eTwinning: Mitt hjemsted i tall
eTwinning: Share the Christmas Joy
eTwinning: Storybird som samskrivingsverktøy for kreativ skriving i engelsk
eTwinning: Symmetri i omgivelsene
eTwinning: Takete og Malumna – en narrativ historie og billedkunst
eTwinning: Vær og værobservasjoner
eTwinning: We, Responsible Consumers!
eTwinning: YOU, ME & THE OTHERS; THAT’S US!
Tema for 2020 var klimaendringer og miljøutfordringer. Boken presenterer et utvalg av eTwinning-prosjekter og aktiviteter for alle aldersgrupper, fra barnehagen til ungdomstrinnet og skoler med yrkesfaglige programmer.
Hvert av prosjektene har gitt elevene bedre forståelse for klimaendringene og hva vi alle kan gjøre for å prøve å motvirke dem. Boken viser hvordan eTwinning og alle lærere og elever som deltar på denne plattformen, kan jobbe med våre dagers utfordringer på en kreativ og fargerik måte. Den viser også hvordan de kan utvikle sin naturvitenskapelige og digitale kompetanse, i tillegg til evnen til å tenke kritisk.
Last ned Klasserom i aksjon.
School Education Gateway er et nettsted for lærere, skoleledere, skoleeiere og andre som interesserer seg for skolepolitikk og -utvikling. Her kan man få informasjon om aktuelle saker, finne relevante kurs eller bruke deres partnersøksverktøy.
Besøk School Education Gateway
I Utdanningsdirektoratets kompetanseportal finner du to 'pakker' om å bruke digitale verktøy i barnehagen:
Du bestemmer er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft. Her finner du blant annet filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver.
DelRett er en veiledningstjeneste om opphavsrett og undervisning, utarbeidet i et samarbeid mellom Diku og Utdanningsdirektoratet. Veiledningstjenesten skal bidra til lett tilgjengelig og brukerrettet informasjon om opphavsrett.
eTwinning legger til rette for pedagogisk samarbeid mellom skoler og barnehager i ulike land. Dette skal bidra til å utvikle bruk av IKT i læring. Fleksible, IKT-baserte aktiviteter kan integreres som en naturlig og varig del av det faglige arbeidet i skolen og barnehagen, og er tilgjengelige for alle lærere hele tiden. eTwinning bidrar også til nettverksbygging og kompetanseutvikling innen IKT for lærere, både gjennom å tilrettelegge for peer-to-peer-læring og gjennom konkrete opplæringstiltak tett knyttet til praksis.
På en enkel måte kan du bygge pedagogiske partnerskap med skoler i andre europeiske land og bidra til innovative samarbeidsformer, styrke språkopplæringen, spredning av god praksis og bidra til å utvikle læreres kompetanse i pedagogisk og samarbeidsrettet bruk av IKT.
Mer enn 5300 norske lærere på over 1500 skoler og barnehager er p.t. medlemmer i eTwinning-portalen.
eTwinning er en del av EUs Program Erasmus+. HK-dir er utnevnt av Kunnskapsdepartementet som nasjonal støttetjeneste (National Support Organisation - NSO) for eTwinning. Vår aktivitet har 80% finansiering fra EU-kommisjonen.
HK-dir er nasjonal støttetjeneste for eTwinning i Norge. Ansvarlig ved HK-dir er:
Ambassadørene er erfarne eTwinnere og ressurspersoner som kan kontaktes dersom du trenger hjelp og oppfølging.
Skole
Barnehage