eTwinning

eTwinning er et gratis tilbud til lærere, elever og barnehagebarn i barnehage og grunnopplæringen. eTwinning legger til rette for pedagogisk samarbeid mellom skoler og barnehager i ulike land for å utvikle bruk av IKT i læring. 

  Logo eTwinning

   

  eTwinning gir deg som er lærer mulighet til å samarbeide med andre lærere i 44 land i og utenfor Europa. Som medlem får du tilgang til en digital plattform med verktøy for å etablere internasjonale kontakter og for gjennomføring av små og store prosjekter. I tillegg kan du søke om å få delta på nettkurs, konferanser og seminarer. Ta en titt på arrangementene under, sjekk om du er i målgruppen og søk om å få være med!

  Søk om nasjonalt kvalitetsmerke!

  Er du ferdig med eller i sluttfasen av et eTwinning-prosjekt du er fornøyd med? Da må du bli med i konkurransen om beste norske prosjekt for skoleåret 2019/2020! Du søker om kvalitetsmerke under Prosjekter i eTwinning Live. Vinneren vil bli premiert og få mulighet til å delta på et seminar eller en konferanse når dette blir mulig igjen. NB! Ny frist: 14. oktober.

  Arrangementer

   

  Kom i gang med eTwinning

  • Bli inspirert

   Bla gjennom prosjekter og aktiviteter som allerede er lagt inn av andre eTwinnere fra hele Europa. Deretter kan du tilpasse disse og lage ditt eget opplegg.

   Se prosjektpakker

  • Lag en bruker

   Lag din egen bruker på eTwinning.net. Her legger du inn opplysninger om deg og din skole.

   Merk at opprettelsen av en profil er en to-trinns prosess. Etter at du har gjennomført forhåndsregistreringen med navn, land, e-postadresse, brukernavn og passord, vil du motta en e-post som du må  respondere på for å komme videre.

   Start registrering

  • Bli med i nettverket

   eTwinning-fellesskapet engasjerer flere hundre tusen lærere som lærer av hverandre, utveksler praksis og ideer og gjør eTwinning til verdens største lærernettverk. eTwinning Live er fellesskapets hjem. Logg inn med din bruker og bli kjent med andre eTwinnere, utveksle idéer, lære i fellesskap og planlegge fremtidige samarbeidsaktiviteter.

   Logg inn på eTwinning Live

  • Start et prosjekt

   Når du har funnet en samarbeidspartner og dere har bestemt dere for et prosjekt sammen, kan du registrere det på portalen. Da får du tilgang til verktøyene i TwinSpace og til et eTwinning-sertifikatet, som kan skrives ut og henges opp på skolen/barnehagen.

   

  Prosjektpakker

  Ferdige prosjektpakker veileder deg trinn for trinn i hvordan du lager vellykkede eTwinning-prosjekter. Pakkene kan brukes som sammenligningsgrunnlag for lærere som ønsker å gjennomføre lignende prosjekter, eller som verktøy for inspirasjon og nye idéer.

  Se alle prosjektpakker på eTwinning.net

  Hjelp og veiledning

  På eTwinning.net finner du en hjelpeside med vanlige spørsmål og svar. 

  Gå til veiledningssiden

  Læringsopplegg

  Ressurser

  • iktplan.no

   iktplan.no er en åpen, gratis nettside for alle som jobber med digitale ferdigheter i barnehage, skole og lærerutdanningen. Beskrivelsen av digitale ferdigheter i Kunnskapsløftet (LK06) er utgangspunktet for strukturen og innholdet i IKT-plan. IKT-plan gir et forslag til progresjon i opplæringen, støtte til undervisning og til elevers arbeid med fagene.

   Besøk iktplan.no

    

  • dubestemmer.no

   Du bestemmer er en nettressurs om personvern, nettvett og digital dømmekraft. Her finner du blant annet filmer, fagtekster og diskusjonsoppgaver.

   Besøk dubestemmer.no

  • delrett.no

   DelRett er en veiledningstjeneste om opphavsrett og undervisning, utarbeidet i et samarbeid mellom Diku og Utdanningsdirektoratet. Veiledningstjenesten skal bidra til lett tilgjengelig og brukerrettet informasjon om opphavsrett.

   Besøk delrett.no

   

  Mer om eTwinning

  eTwinning legger til rette for pedagogisk samarbeid mellom skoler og barnehager i ulike land. Dette skal bidra til å utvikle bruk av IKT i læring. Fleksible, IKT-baserte aktiviteter kan integreres som en naturlig og varig del av det faglige arbeidet i skolen og barnehagen, og er tilgjengelige for alle lærere hele tiden. eTwinning bidrar også til nettverksbygging og kompetanseutvikling innen IKT for lærere, både gjennom å tilrettelegge for peer-to-peer-læring og gjennom konkrete opplæringstiltak tett knyttet til praksis.

  På en enkel måte kan du bygge pedagogiske partnerskap med skoler i andre europeiske land og bidra til innovative samarbeidsformer, styrke språkopplæringen, spredning av god praksis og bidra til å utvikle læreres kompetanse i pedagogisk og samarbeidsrettet bruk av IKT.

  Mer enn 5300 norske lærere på over 1500 skoler og barnehager er p.t. medlemmer i eTwinning-portalen.

  eTwinning er en del av EUs Program Erasmus+. Diku er utnevnt av Kunnskapsdepartementet som nasjonal støttetjeneste (National Support Service - NSS) for eTwinning. Vår aktivitet har 80% finansiering fra EU-kommisjonen.

  Ambassadører og kontaktpersoner

  Diku er nasjonal støttetjeneste for eTwinning i Norge. Ansvarlig ved Diku er:

  Ambassadørene er erfarne eTwinnere og ressurspersoner som kan kontaktes dersom du trenger hjelp og oppfølging. 

  Skole

  Barnehage