eTwinning: Mitt hjemsted i nasjonalt og internasjonalt perspektiv

Hvilken rolle har hjemstedet i nasjonalt og internasjonalt perspektiv? Hva er hjemstedet kjent for utover lokalsamfunnet?  

  Forfatter: Espen Clausen 

  Innledning

  Har hjemstedet ditt, eller kommunen din, noe som kan bli sett på som viktig i nasjonalt eller internasjonalt perspektiv? Perspektivet kan være historisk, politisk, geografisk, økonomisk, naturressurser osv. Finn en samarbeidspartner nasjonalt eller internasjonalt og fortell om hjemstedet ditt. 

  Mål

  Samfunnsfag etter 7.trinn: 

  • forklare samanhengar mellom naturressursar, næringar, busetnad og levevis 
  • samanlikne likskapar og skilnader mellom land i Europa og land i andre verdsdelar 

  Slik gjør du

  1. Finn en eller flere prosjektpartnere nasjonalt eller internasjonalt 
  1. Planlegg sammen med prosjektpartner. Sett en begrenset tidsplan, slik at prosjektet ikke trekker ut i tid. Avtal gjerne et oppstartsmøte via Skype med elevene i de ulike klassene, slik at de får sett og hørt hverandre. En kort presentasjon av hver elev. 
  1. Etabler TwinSpace for deling av bilder, informasjon og annet som har med prosjektet. Om dere ønsker det, kan elevene få skrivetilgang til TwinSpace som elever. 
  1. Finn ut hva som er spesielt med hjemstedet ditt og hvorfor det er spesielt. Husk at det er mange muligheter og emner dere kan lete innen. Kanskje er det en kjent person (forfatter, kunstner, forsker, politiker, artist, idrettsmann) eller et kjent sted (historisk, næring, natur) 
  1. Finn ut hvordan dere vil presentere det? Film, podkast, powerpoint/keynote, sway, posters eller kombinasjoner. Kanskje en live presentasjon via Skype?  

  Utstyr

  • Tilgang til eTwinning-portalen 
  • Kamera 
  • PC eller nettbrett med nødvendig programvare